De grootste pijn van nieuwetijdskinderen

Bijgewerkt: feb 24

De term nieuwetijdskinderen (of volwassenen) word steeds bekender, maar het word soms nog vaag of zweverig gebracht. In mijn beleving zijn nieuwetijdskinderen alles behalve zweverig, ik kom ze dagelijkse tegen. Maar zelf hebben ze vaak nog geen idee waarom ze zijn zoals ze zijn, en struggelen ze heel erg met het leven op aarde. Zelf ben ik ook een inmiddels volwassen nieuwetijdskind. En ik was zo opgelucht en blij toen dat eindelijk door iemand werd gezien en erkend..


Vanuit mijn praktijk werk ik met hooggevoelige- en nieuwetijdskinderen en volwassenen. Ik zie wel een verschil tussen deze twee. Lees hier meer daarover.


In deze blog schrijf ik over de grootste pijn van nieuwetijdskinderen die ik dagelijks zie in de praktijk en uit eigen ervaring. Ik hoop dat ik hiermee meer (h)erkenning kan geven aan het begrip nieuwetijdskinderen en zij die zich zo anders en onbegrepen voelen.
Wat is een nieuwetijdskind

Nieuwetijdskinderen is een verzamelnaam voor extra gevoelige kinderen of volwassenen, die naast hun hoogsensitiviteit een spirituele begaafdheid hebben en een grote innerlijke wijsheid en bewustzijn. Nieuwetijdskinderen kenmerken zich door de diepe behoefte om de wereld te helpen. Ze voelen van jongs af aan een taak of missie in het leven, wat alles te maken heeft met verandering van het oude systeem. Ze tillen de wereld mee op naar een hoger bewustzijnsniveau, en ze doen dit op allerlei manieren. Ze komen met een boodschap: dat het tijd is voor verandering, meer vrede, harmonie, en weer te worden wie we werkelijk zijn.

Wat heel belangrijk is om te vermelden, is dat deze kinderen of volwassenen zeker niet specialer zijn dan andere mensen. Ze hebben alleen ‘andere’ karakter eigenschappen en zijn gebaat bij een andere benadering. Nieuwetijdskinderen zijn oudere zielen, en elke ziel ontwikkeld en groeit daar naartoe. Dus niemand is beter of slechter dan een ander. Er zijn alleen verschillende niveaus van bewustzijn.


Drs. K.M.W. Janssen – Schrijfster van het boek Kinderen bewust (op)voeden, heeft het over kinderen van deze tijd die de vernieuwers, ontdekkers en wijze beslissers zijn van deze tijd. ze dragen de boodschap uit: het is tijd voor verandering. Ze hebben prachtige kwaliteiten zoals (hoog) gevoeligheid, een sterke intuïtie en een grote innerlijke wijsheid. De gevolgen van deze kwaliteiten kan resulteren in gedragsproblemen of teruggetrokken gedrag..

Kinderen van deze tijd verzetten zich tegen traditionele denkpatronen, schoolsystemen en opgelegde dogma’s en hokjes. Dit verzet uit zich in gedragsproblemen, leerproblemen, allergieën of intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen. Kinderen nodigen ons uit om anders te gaan denken, voelen en leven. Met dit nieuwe bewustzijn vragen deze kinderen om ons eigen bewustzijn onder de loep te nemen. Ze vragen in essentie van ons om weer te worden wie we werkelijk zijn. Zij willen ook vooral gewoon zichzelf zijn, niet anders. Ze maken ons bewust van een nieuwe tijd, en een nieuwe tijd vraagt om verandering.

En daar is niks zweverigs aan. Alleen weten ze vaak niet van zichzelf dat ze een nieuwetijdskind zijn en deze ‘andere’ eigenschappen hebben. Ze voelen zich gewoon heel anders, als een ‘aliën’ in een vreemde wereld waar ze niet in thuis horen..


Ook volwassen nieuwetijdskinderen lopen door hun andere karakter eigenschappen vaak tegen dingen aan, waardoor ze zich eenzaam, depressief, angstig, overspannen of geblokkeerd kunnen gaan voelen..


De grootste pijn van nieuwetijdskinderen:

  • Het gevoel hier niet thuis te horen op de aarde

Nieuwetijdskinderen of oude zielen hebben vaak van jongs af aan het gevoel niet echt thuis te horen hier op de aarde. Ze vinden de wereld bijna ondragelijk hard en begrijpen er niks van hoe mensen elkaar, dieren en de natuur kunnen behandelen. Ze ervaren vaak een groot gevoel van heimwee. Soms is het een onbestemd gevoel van heimwee naar een plek die fijner is. Maar sommigen herinneren zich bewust hoe de plek voelt waar ze vandaan komen. Hun grootste pijn is die heimwee naar verbondenheid en eenheid, en naar onvoorwaardelijke liefde en licht. Wat er op deze wereld soms moeilijk te vinden is. En daardoor willen ze hier vaak liever niet zijn. (Waardoor ze erg veel moeite hebben met aarden).


Wat helpt hierbij is je weer bewust worden van wie je bent en wat je hier komt doen. Dat je hier bent met een reden. Wanneer je je missie en roeping gaat leven, kun je beter aarden op deze wereld, en dan word het zinvol en zelfs leuk om hier te zijn.


  • Het gevoel anders te zijn dan anderen en niet begrepen te worden

Dit is een van de grootste pijnpunten bij nieuwetijdskinderen; zich anders, niet begrepen en niet gezien voelen. Nieuwetijdskinderen voelen zich vaak van kinds af aan al diep afgewezen in hun gevoeligheid en in hun Zijn. Vaak was er geen plek of ruimte voor deze gevoeligheid in hun omgeving. Het werd afgedaan als overgevoelig, aanstellerig of raar. Hierdoor konden ze niet zichzelf zijn en leren ze zich al vroeg zich aan te passen en een beschermingsmuurtje op te trekken waardoor ze uit verbinding raken met zichzelf, met alle gevolgen van dien..


Jezelf leren zien en begrijpen, weer verbinden met jezelf en je gevoel, en van jezelf leren houden zoals je bent is belangrijk om jezelf te Helen en gelukkig te zijn. Ook het jezelf laten zien aan anderen zoals je bent met al je gevoel en kwetsbaarheid is heel helend voor nieuwetijdskinderen. Zo kun je steeds meer jezelf Zijn.


  • Heel (hoog)gevoelig zijn en hierin vastlopen

Nieuwetijdskinderen zijn zeer hooggevoelig, intuïtief, empathisch en helder voelend of begaafd op een ander gebied (helder wetend/ -horend, etc.) Alle energieën zijn voor hen voelbaar. Dit kan voor veel problemen en frustratie zorgen. Zij pikken regelmatig gevoelens van andere mensen of omgevingen op en voelen dit in hun eigen lichaam en geest alsof het hun eigen gevoelens zijn, en kunnen dit vaak moeilijk weer loslaten. Wanneer je je hier nog niet van bewust bent en ermee om kan gaan kun je last krijgen van bv; stemmingswisselingen, overspannenheid, depressie, angsten, etc.


Het kan goed zijn om d.m.v. een coach te leren over je (hoog)gevoeligheid en hiermee te leren omgaan zodat je jezelf kan zijn en van je gevoeligheid je kracht en gave kan maken.


  • Eenheidsbeleving

Nieuwetijdskinderen voelen zich vanwege hun gevoeligheid en intuïtieve weten van nature meer 1 met alles, en ervaren dat alles met elkaar verbonden is. Hierdoor zijn ze wat meer grenzeloos, gaan anderen makkelijk over hun grenzen heen, nemen ze niet goed hun eigen ruimte in en kunnen ze minder makkelijk de scheiding voelen tussen zichzelf en de ander. Hierdoor lopen ze vaak leeg of raken ze overprikkeld, overspannen of op den duur zelfs burn-out.


Nieuwetijdskinderen mogen leren om in hun ruimte te komen en te blijven. Dat voelt voor hun soms egoïstisch en tegennatuurlijk. Maar dat is het allerminst. Als je bij jezelf bent voel je pas wat van jou is en wat van een ander. Zo kan je pas dingen loslaten die je overneemt of met je meedraagt van anderen, waar je erg moe van kan worden. Zo zorg je goed voor jezelf waardoor je er meer voor een ander kunt zijn.


  • Zijn als een spiegel.

Nieuwetijdskinderen zijn erg confronterend. Ze kijken nl. dwars door uiterlijk gedrag en maskers heen van andere mensen en voelen het feilloos aan als iemand zich anders voordoet dan hoe hij/ zij zich werkelijk voelt. En dat spiegelen ze van nature terug. Ook hebben ze de neiging om deze mechanismes op te lossen voor mensen. Ze hebben van nature een heler of hulpverlener in zich.. Dit hebben ze zelf niet door maar doen het automatisch. Vaak roept dit natuurlijk veel weerstand op bij mensen! Omdat ze dwars door beschermingsmuurtjes heen breken.. en mensen zich daardoor aangevallen of bekritiseerd kunnen voelen. Mensen worden boos op je of laten je vallen. Terwijl je alleen maar wilde helpen..


Wat helpt is je hiervan bewust te worden hoe dit werkt bij jou en wat je doet, zodat je hier anders mee om kan gaan. Je hoeft niet alles te zeggen wat je voelt of ziet bij iemand en je hoeft niet alles op te lossen. Vaak is het beter om niks te zeggen en mensen zelf naar jou toe te laten komen wanneer ze open staan voor hulp.


  • Sterke verbinding met de geestelijke wereld en minder met het lichaam

Nieuwetijdskinderen voelen zich vaak sterk verbonden en in contact met de geestelijke wereld. Het blijkt dat de aura (het geestelijke lichaam) van nieuwetijdskinderen minder vast zit aan het fysieke lichaam. Dit is als het ware wat uitgerekt; het hangt meer los om hun lichaam. Hierdoor is de sluier naar de andere wereld dunner. (Hans stolp – ‘de levensopdracht van nieuwetijdskinderen’). Ook herinneren zij zich deze wereld soms en hebben hier heimwee naar. Dit maakt het soms lastig om hier op de aarde te leren leven. Nieuwetijdskinderen kunnen vaak dingen voelen en zien die anderen niet voelen. En voelen zich hier vaak alleen in. Ze hebben een weg te gaan om hiermee te leren omgaan.


Nieuwetijdskinderen hebben ook vaak niet zo’n goede band met hun lichaam. Zij hebben het gevoel van opgesloten te zijn en vast te zitten in het lichaam. En alles wat bij het lichaam komt kijken is lastig.. lichamelijke kwalen, alles voelen, aarden… Zij leven liever met hun bewustzijn in hogere energieën.


Het is voor nieuwetijdskinderen heel belangrijk om regelmatig contact te maken met hun lichaam en bewust te werken aan aarden. Hierdoor komen ze ook beter in contact met hun gevoel en kunnen ze makkelijker gevoelens van zichzelf en anderen loslaten. (Voor meer voordelen van aarden klik hier). Naast aarden is het ook belangrijk om contact te blijven maken met je (hogere) zelf en levensdoel, zodat je in verbinding blijft met jezelf en kan opladen.


  • Spirituele levenshouding – moeite met dualiteit

Nieuwetijdskinderen kijken naar de wereld vanuit het hart en de ziel. Zij zien het liefst alleen licht en liefde. Vaak hebben ze hierdoor erg veel moeite om de dualiteit in zichzelf, andere mensen en in de wereld te accepteren. Zo kunnen ze ook absoluut niet tegen onrecht, liegen, bedrog en onechtheid. Dat kan ze erg veel pijn doen. Ze hebben veel moeite met minder leuke gevoelens en ook het ego is iets moeilijks voor nieuwetijdskinderen. Omdat ze contact maken op het zielsniveau en gevoelsniveau van mensen zien ze ook vaak het ego niet (hier kijken ze doorheen), wat voor veel kwetsingen en teleurstellingen kan zorgen..


Het is belangrijk om in te zien waarom je hier zo gevoelig voor bent, en de wereld te leren aanvaarden zoals die is. Er is nou eenmaal niet alleen licht en liefde, maar ook duisternis en dualiteit. Het is ook fijn om te leren wat het ego is en accepteren dat dit belangrijk is voor mensen om te hebben op deze wereld. Het versterken van je eigen ego-identiteit en het aanvaarden en doorleven van minder leuke gevoelens in jezelf is ook erg belangrijk voor de heling van jezelf.

  • Verkeerde diagnoses

Een nieuwetijdskind kan van zijn/ haar eigenschappen veel gevolgen ervaren bij het functioneren in de maatschappij. Bij klachten van nieuwetijdskinderen, die erg kunnen lijken op die van ADHD of Autisme, gaan we vaak eerst naar de dokter die de klachten volgens de reguliere geneeskunde beoordeeld. En dan krijgt men al gauw een diagnose en medicatie voor de klachten, waardoor men verder van zichzelf verwijderd kan raken. Naast de gezondheidsaspecten hebben nieuwetijdskinderen door verkeerde diagnoses en niet herkend worden een verhoogde kans op psychische problematiek en vastlopen in de maatschappij. Zij zullen niet het leven leiden wat bij hem/ haar past, en ontwikkelen zich niet om te worden wie zij werkelijk zijn. De medicatie kan hun persoonlijkheid en gaven afvlakken en zij kunnen depressief en/ of verslaafd raken.


Ik adviseer altijd eerst alternatieven te proberen voor je naar een arts gaat voor een diagnose.

Ik hoop dat ik hiermee wat (h)erkenning heb kunnen geven aan nieuwetijdskinderen. Mocht je nog tegen een pijn aanlopen die ik vergeten ben of wil je iets anders kwijt; voel je welkom om te reageren op deze blog of stuur me een bericht


Veel liefs Annemoon
0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Telefoon: 06-53709018

Mail:  info@praktijkannemoon.nl

Sint Josephstraat 36 4901 GN Oosterhout

Referenties

Mijn healing bij Anne was heftig maar helend. Ik had het bij geen ander willen ervaren, zo lief en empatisch als zij is. In alles was te merken dat Anne dit met zoveel liefde doet dat je je vanzelf overgeeft aan haar kracht.
Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken en zij doet de rest. Dankjewel Anne! X

Veronique Hoosemans

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. Let your users get to know you.

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn laatste nieuws, blogs, activiteiten en aanbiedingen?

Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!
 

Volg mijn nieuwsbrief

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
A (5).jpg

buiten-gewoon-jezelf 

2021 site design by Anouska.Gloudemans