Flier_2018-1175.jpg

Gewoon Annemoon

Ik ben transformatie coach en energetisch therapeut. In mijn praktijk begeleid ik volwassenen en jongeren die vastlopen in hun leven en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, transformatie en heling. Ik help hen terug in verbinding te komen met zichzelf. Ik denk dat dit het doel in het leven is; zijn wie je werkelijk bent, en dat je hiervan het gelukkigst wordt.

 

Ik ben specialist en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit (HSP) en nieuwetijdskinderen. Vanuit mijn eigen ervaring, verschillende opleidingen en mijn intuïtieve vermogens leer ik hen hoe zij van deze gevoeligheid hun kracht kunnen maken en met meer rust en balans in het leven kunnen staan.

Ik werk vanuit een holistische visie waarbij ik reguliere en alternatieve therapie, en westerse psychologie en oosterse filosofie met elkaar verbind.

over mij

Wie ben ik?


Ik ben Anne van der Bruggen-Brouwer (1981). Ik ben moeder van twee prachtige kids, ben getrouwd en we wonen samen in Oosterhout (NB). Ik ben hoogsensitief en een nieuwetijdskind. Ik ben intuïtief, een healer, eigen-wijs en gewoon anders..
Ik hou van natuur, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, yoga, dansen, reizen en muziek.
Ik ben opgeleid als sociaal pedagogisch hulpverlener, en heb altijd in de zorg gewerkt (verstandelijk beperkten, GGZ, daklozen, jongeren met ASS, ADHD enz). Mijn hele leven staat in het teken van mensen helpen die kwetsbaar zijn en buiten het systeem vallen.
In 2006 ben ik voor 8 maanden naar Bali gegaan waar ik 2 scholen heb mogen opzetten voor kinderen met een beperking, als ook deze kinderen en hun ouders te begeleiden.
Na Bali liep ik enorm vast in de reguliere zorg en kreeg een heftige Burn-out. D.m.v. een psycholoog en loopbaanonderzoek kwam ik erachter dat ik 'gewoon HSP' ben en alleen kan werken met deze kwaliteiten en vanuit mijn visie, nl; holistisch. Ik ben de integrale HBO opleiding tot Transformatie Therapeut, coach en energetisch therapeut gaan doen. Hierbij kwam ik thuis. Naast deze opleidingen heb ik verschillende opleidingen, cursussen en bijscholing gedaan op het gebied van HSP, EMDR, NLP, systeemwerk, intuïtieve ontwikkeling, healing, reiki, sjamanisme, Munay-ki, Acces Bars en mediumschap. En ik blijf me verder ontwikkelen.
Sinds 2014 heb ik een eigen praktijk voor coaching & healing.
Ik werk vanuit mijn hart, mijn levenservaring en ervaringsdeskundigheid.
Mijn kernwaarden zijn: verbinding, verlichting, vrijheid.
Wat doe ik?


Ik noem mezelf ook wel holistisch therapeut, omdat ik reguliere en alternatieve therapie met elkaar verbind, en op alle gebieden werk; mentaal, lichamelijk, emotioneel, energetisch en spiritueel.
Ik denk dat je een klacht en trauma pas echt kunt helen als je het op alle gebieden bekijkt. Alles is met elkaar verbonden.

Op mentaal niveau geef ik bv. inzicht over HSP, de werking van het brein en overleefmechanismen. Ik help mensen uit hun hoofd te komen (het ego) zodat ze ontdekken dat dit niet is wie ze werkelijk zijn.
Op fysiek niveau leer ik mensen weer goed in hun lichaam te komen (te aarden), trauma's en blokkades los te laten, en naar de wijsheid van het lichaam te luisteren zodat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en weer komen bij wat er leeft in hun hart en gevoel.
Op emotioneel niveau leer ik mensen hoe je met diepere emoties in verbinding kunt komen en hoe je ze kunt toelaten, omarmen en loslaten. Hier zit de grootste heling en transformatie.
Op energetisch niveau geef ik inzicht over de werking van energie en het energetisch lichaam. Ik leer mensen over de kracht van gedachten en hoe je die kunt inzetten om je leven positief te veranderen. Daarnaast leer ik mensen door energetische oefeningen hoe ze zelf hun energie kunnen beheren en helen, waardoor zij zich staande kunnen houden en zich goed kunnen blijven voelen.
Op spiritueel niveau leer ik mensen weer verbinding te maken met wie ze werkelijk zijn, hun hogere zelf, intuïtie en zielsmissie. En daarnaast ook met de bron, gidsen en andere hulpbronnen waaruit we kunnen putten. Waardoor ze meer verlichting in zichzelf kunnen bereiken
Waarom doe ik het/ mijn verhaal


Ik ben Anne en ik ben ‘gewoon anders’.
Ik weet hoe het is om je anders te voelen dan anderen, gevoeliger te zijn, daarin niet begrepen te worden en niet goed te functioneren of passen in het systeem. Ik ben hooggevoelig en een nieuwetijdskind en werd met deze eigenschappen geboren. Daar kon ik niet omheen. Maar ik had nog een lange weg te gaan om dit te (h)erkennen en hiermee te leren omgaan.
Ik voelde als hooggevoelig nieuwetijdskind heel veel, pikte stemmingen en onuitgesproken gevoelens feilloos op en voelde het als er iets niet klopte, maar ik kon het niet plaatsen, nam het vaak over, en kon mijn gevoel in mijn omgeving niet kwijt. Ik stopte mijn gevoel steeds meer weg en ging me aanpassen aan anderen. Het leven leiden zoals anderen dat van me verwachtten. Ik voelde mijn eigen grenzen niet goed, en raakte mijzelf hierdoor steeds meer kwijt. Ik begreep het leven vaak niet en ervoer een gevoel van heimwee. Ik kon niet goed aarden in deze wereld. Door een bijna dood-ervaring op mijn 16e kwam mijn eerste wake-up call, sindsdien houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit/ zingeving. Tijdens de eerste helft van mijn leven had ik veel problemen. Ik begon al jong met overleven. Ik had last van hyperventilatie en paniekaanvallen, depressies, stemmingswisselingen, overspannenheid en burn-out. Ik liep steeds vast op allerlei gebieden en dacht dat er iets mis met me was of zelfs dat ik gek was… Aan de reguliere hulpverlening had ik helaas niet veel.
(Lees hier meer van mijn verhaal).
Ik had 2 burn-outs, een onterechte diagnose (ADHD) en een hoop ‘verkeerde’ hulpverlening nodig voordat ik er bij een psycholoog achter kwam dat ik ‘gewoon HSP' ben en alles op zijn plek viel..
Hierna heb ik veel goede 'alternatieve' hulp en healingmethodes gevonden waarbij ik mijn kalchten en trauma's kon helen en weer thuiskwam bij mijzelf.
Hier is mijn missie ontstaan om 'andere' hulp aan te bieden.
Toen ik erachter kwam dat ik hoogsensitief ben en leerde omgaan met mijn eigenschappen kwam ik weer in mijn kracht. Sinsdien:
⦁ Kan ik weer functioneren in de maatschappij
⦁ Heb ik van mijn gevoeligheid mijn kracht (en mijn werk) gemaakt
⦁ Heb ik mijn gaven ontwikkeld
⦁ Leef ik mijn passies en dromen
⦁ Luister ik naar- en vertrouw ik op mijn intuïtie
⦁ Kan ik zijn wie ik werkelijk ben
⦁ Ervaar ik veel meer rust & balans
En ik wil jou hetzelfde laten voelen! Het is een van mijn grootste processen geweest tijdens mijn leven om mijzelf te zijn, en om te kunnen gaan met mijn (hoog) gevoeligheid. Doordat ik zelf een lange zoektocht heb gelopen en heb leren in mijn kracht te komen, ondanks mijn ‘andere’ eigenschappen en zonder de juiste hulp, wil ik nu anderen helpen door te geven wat ik zelf gemist heb. Maar dan zonder lange omweg.
Ik heb mijn hoogsensitieve- en intuïtieve vermogens kunnen ontwikkelen tot mijn kracht en het is nu mijn passie om anderen hiermee te begeleiden.
Mijn missie


Het is mijn missie om de brug te leggen tussen hemel en aarde, en hiermee de wereld te helpen verlichten en een beetje mooier te maken.
Ik wil mensen helpen helen op een natuurlijke manier, ze van hun hoofd naar hun hart begeleiden en weer in verbinding met hun ware natuur.
En speciaal wil ik hulp bieden aan hoogsensitieve personen en nieuwetijdskinderen, die vaak onbegrepen en fout gediagnostiseerd worden. Ik wil hen helpen om hun eigen-wijsheid te vinden, van hun gevoel hun kracht te maken en te zijn wie ze werkelijk zijn, zodat zij de wereld een beetje mooier kunnen maken :)
Mijn visie


Ik werk vanuit een holistische visie waarbij ik reguliere en alternatieve therapie, en westerse psychologie en oosterse filosofie met elkaar verbind