A (9).jpg

Een familieopstelling is een methode die helpt om veel bewustzijn en inzicht te krijgen in belemmerende patronen in een systeem, zoals onze familie of ons gezin, en helpt om deze op te lossen of los te laten.

 

Doel:

Snel achter de kern komen van een probleem of patroon

Inzicht in niet direct zichtbare relaties of blokkades

Weer op jou goede plek staan en hierdoor in je kracht komen

Snel positieve veranderingen in je leven
Heling van relaties en familiebanden

Meer verbinding en liefde in je systeem

Voor wie?


Voor mensen die worstelen met vragen over bv:

  • Relaties met een partner, met ouders, broers/zussen en met kinderen
  • Loopbaan, werk, missie
  • Patronen die steeds terugkomen
  • Niet in je kracht kunnen komen
  • Ziekte
  • Persoonlijke groei
  • Onverklaarbare heftige emoties
Vooral voor die vragen, die je al langer bezig houden, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar op een of andere manier niet heel veel verder mee komt, kunnen opstellingen een uitkomst bieden. Want een kenmerk van levensvragen waar een opstelling kan helpen zijn juist die vragen die te maken hebben met het feit dat je deel van een familiesysteem bent en ingebonden bent in een dynamiek. Vaak ligt de wortel van de dynamiek niet bij de cliënt, maar bij iemand anders in het systeem. Een opstelling helpt om die dynamiek te zien. En alleen dat al ervaren veel mensen als helend.
Hoe werkt het?


Het bijzondere aan familieopstellingen is dat er gewerkt wordt met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten, dit kunnen mensen zijn maar ook briefjes met namen of voorwerpen. Dit krachtenveld is een veld waar de mensheid al eeuwen gebruik van maakt. Een opstelling met een groepje representanten: Eerst maak je, samen met de begeleider, je vraag helder waar je naar wilt kijken. Dan plaats je, op gevoel, de representanten in de ruimte. De familieopstelling ontstaat dan vanzelf en zal door de begeleider aangestuurd en in de gaten gehouden worden. De representanten hoeven daar niets voor te doen en hebben ook geen informatie over de familie van de cliënt. Het is fascinerend te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren. De opstelling maakt patronen zichtbaar die zich in het systeem voordoen. Wat zich in het systeem afspeelt, kan niet worden bedacht, en het zijn geen rollen die worden gespeeld. De energie van dat moment bepaalt wat er verder gebeurt. Samen met de begeleider wordt gezocht om compleet te maken wat nog niet voltooid was, of bijeen te brengen wat gescheiden of verloren was. 1- op 1 opstelling: Sommige mensen vinden het fijner om 1- op 1 naar een situatie te kijken. In dat geval kan de begeleider/ therapeut de persoon of personen representeren die bij de vraag horen. Ook kan er gewerkt worden met poppetjes of krukken om meer inzicht te krijgen. In dit geval werk je op dezelfde manier, nl met de energie van de verschillende personen en het systeem. Het verschil is dat er geen dialoog kan plaatsvinden tussen de opgestelde personen.
Afspraak


Als je een familieopstelling wilt met een groep, dan kan ik zorgen voor de representanten. Voor een afspraak hiervoor kun je niet de online agenda gebruiken! Stuur me hiervoor een mailtje. Dan kan ik afstemmen met de groep wanneer iedereen kan.
Opstellingen met een groep vinden plaats op woensdagochtenden. Als je een 1- op 1 sessie wilt kun je gewoon een coaching-therapie afspraak inplannen in de online agenda.
Resultaat familieopstelling


* Je krijgt veel inzicht in jou systeem, gezin of familie. * Je komt op een snelle manier achter de kern van een probleem
* Je ziet de niet direct zichtbare blokkades, relaties of patronen en vind wegen om jezelf hier liefdevol uit te bevrijden * Je gaat weer op de goede plek staan in je systeem en komt hierdoor in jou kracht * Je gaat naar huis met een ander innerlijk beeld. * Het nieuwe perspectief geeft richting * Je voelt je gewoon beter, opgeruimd en schoner * Positieve veranderingen voor het hele systeem. * Voortdurend vallen er kwartjes, en langzaam wordt het leven anders
Kosten


Vraagsteller:
* Familieopstelling met groep representanten: €150,-
Dit is incl:
Groep representanten
Familieopstelling van ongeveer 90 min. t.w.v. €100,-
Voor- en nagesprek van 30-45 min. voor €25,- per gesprek *1-op-1 opstelling: €120,-
Incl:
Familieopstelling van 60 minuten t.w.v. €70.-
Voor- en nagesprek van 30-45 min. voor €25,- per gesprek. Representant:
De kosten voor het meedoen als representant zijn €20,-

Ook als representant krijg je vaak prachtige inzichten in jou persoonlijke proces en vraagstukken die bijdragen aan jou eigen heling. Je wordt nl nooit zomaar voor een rol gevraagt, deze zal resoneren met jou energie en verhaal.
Er is aandacht en nazorg voor wat het raakt in jou.

Vul het contactformulier in.

Dan neem ik z.s.m. contact met je op.