Vrij zijn als moeder

Bijgewerkt: feb 24

Mijn grote uitdaging en proces de afgelopen tijd was om me vrij te voelen in de situatie waarin ik zat.. Sinds ik kinderen heb, heb ik vaak het gevoel gehad dat ik behoorlijk vast zat in de routine en de sleur van het dagelijks leven, met de zorg voor de kinderen, het huishouden en daarnaast nog mijn werk. Ik vind alles heel leuk en het is allemaal een grote wens van mij, maar alles bij elkaar is het veel.. Een veelgehoord probleem van moeders in mijn praktijk.

Ik werd hierin extra uitgedaagd doordat mijn man in de zomerperiode (april t/m oktober) alle dagen weg was voor zijn werk, wat betekend dat het huishouden en de kids grotendeels op mijn schouders terecht kwam. We kunnen beiden niet terug vallen op oppas oma’s of opa’s. En om het allemaal nog iets lastiger te maken ging onze gastouder regelmatig op vakantie en hadden we geen vervanger, waardoor we vaak zonder opvang zaten.. Wat een uitdaging..

Vrijheid is ontzettend belangrijk voor mij. En die voelde ik niet meer in deze situatie.. ik voelde me vaak vastzitten, opgesloten en beperkt. Ik had te weinig tijd voor mezelf om op te laden en te ontladen en verbinding met mezelf te maken (wat alle hsp’s erg nodig hebben). En ik voelde dat als ik zo doorging ik mezelf zou verliezen in dit proces.. Het frustreerde me in deze periode ook dat ik te weinig tijd kon steken in dingen die ik fijn vind en nodig heb; natuur, meditatie, yoga, lezen, schrijven, creativiteit, investeren in persoonlijke ontwikkeling, mijn vrienden en mijn werk.. En dit alles had uiteindelijk natuurlijk ook nog een directe uitwerking op mijn kids die, door vervelend gedrag en niet luisteren, mij spiegelden dat ik niet genoeg naar mijzelf luisterde, in de overleefstand zat en niet meer ‘aanwezig’ was / in verbinding was in mijzelf.. (Mijn grootste leraren in contact met mezelf maken, zelfliefde en grenzen )

Ik was me er erg bewust van. Maar hoe kon ik dit oplossen? Het was niet te vinden in de buitenwereld.. ik moest wel naar binnen om dit te veranderen en hiermee om te kunnen gaan..


Ik moest de verbinding met mezelf weer echt maken en houden in elke situatie. En mijn overtuigingen veranderen..!

Echte vrijheid zit in jezelf. De echte beperking zit in je overtuiging ergens over.. Ik had de overtuiging dat ik vast zat, dat ik aan van alles moest voldoen, en dat ik iets niet kon of mocht doen of voelen.. ik beperkte mezelf vooral in mijn vrijheid! Ik deed niet meer wat ik nodig had en ik ging teveel pleasen en mezelf opofferen, vanuit de overtuiging dat ik zo’n goed mogelijke moeder wilde zijn… daar ging het mis! Dagelijkse routine en drukte of niet: je bent vrij. Werkelijke vrijheid zit in jezelf. Hier en nu. Waar je ook bent! Door gewoon jezelf te zijn.. jezelf niet opzij te zetten, maar dicht bij jezelf te blijven!

Laat je geest fladderen en niet beperken door negatieve gedachten die je influisteren dat iets niet kan, of niet hoort of niet mag. Alles kan! Alles mag! Ook je gevoelens mogen er allemaal zijn.


Tegenwoordig mag ik alles voelen wat ik voel, en houd ik daar zoveel mogelijk verbinding mee. Ook doe ik weer dingen waar ik behoefte aan heb, en neem ik de kinderen gewoon mee. Ik laad op waar de kinderen bij zijn. Ik draai ook bv mijn eigen muziek als de kinderen erbij zijn (en ze vinden het superleuk), en ik maak weer meer maaltijden waar ik zelf zin in heb (en zo leren ze meer dingen eten), enz.. De volgende stap is yoga doen waar de kids bij zijn.


Kortom: wanneer je gewoon jezelf mag zijn in elke situatie, dan ben je echt vrij.

Geniet van de vrijheid die je jezelf kunt geven!

Vanuit de verbinding met jezelf is het een stuk minder zwaar en word alles weer leuk. En wat een goed voorbeeld is dit voor je kinderen! Zo leer je ze hoe je goed voor jezelf zorgt. En daar wordt je alleen nog maar een betere mama van.


Liefs Annemoon
0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Telefoon: 06-53709018

Mail:  info@praktijkannemoon.nl

Sint Josephstraat 36 4901 GN Oosterhout

Referenties

Mijn healing bij Anne was heftig maar helend. Ik had het bij geen ander willen ervaren, zo lief en empatisch als zij is. In alles was te merken dat Anne dit met zoveel liefde doet dat je je vanzelf overgeeft aan haar kracht.
Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken en zij doet de rest. Dankjewel Anne! X

Veronique Hoosemans

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. Let your users get to know you.

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn laatste nieuws, blogs, activiteiten en aanbiedingen?

Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!
 

Volg mijn nieuwsbrief

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
A (5).jpg

buiten-gewoon-jezelf 

2021 site design by Anouska.Gloudemans