Meisje in madeliefjes veld

Begrijp je je kind soms niet, maak je je zorgen of weet je niet hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan?

Vanuit mijn kennis over HSP, mijn eigen ervaring, verschillende opleidingen en intuïtieve vermogens bied ik handvatten om te leren omgaan met HSP.

 

Doel:

Ik ga samen met jou/ jullie kijken naar wat het beste is voor het kind en voor jullie.
Ik geef tips, adviezen en begeleiding voor hoe je met de hoogsensitieve eigenschappen van je kind, en met bepaalde situaties om kunt gaan.

Ik help je de eigenschappen beter te begrijpen, en help je jouw nieuwetijdskind te helpen.

Herken je dit bij je kind:


* Heeft last van prikkels uit de omgeving en is sneller moe en overprikkeld
(Je merkt dit bv door buitengewoon hyperactief, boos of juist teruggetrokken gedrag).
* Gaat snel over zijn/haar grenzen heen, en loopt hierdoor leeg * Heeft meer tijd nodig om zich aan nieuwe situaties of veranderingen aan te passen * Heeft sneller last van stress en spanning * Kan in een drukke omgeving of bij anderen minder goed functioneren * Is perfectionistisch en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor hij/zij vaak op zijn/haar tenen loopt * Kan gevoelens overnemen van anderen alsof het van hem/haar zelf is, waardoor hij/zij last kan hebben van stemmingswisselingen * Voelt zijn/haar emoties en die van anderen veel intenser * Voelt zich 'gewoon anders' en niet begrepen * Heeft een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en faalangst * Heeft sneller last van lichamelijke- en mentale klachten en/of angsten * Ziet of voelt dingen die anderen niet zien of voelen en weet niet hoe hiermee om te gaan Begrijp je je kind soms niet, maak je je zorgen of weet je niet hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan? Je kan dan contact opnemen. Ik wil jullie hier graag bij begeleiden.
Wat leer je:


 • Rust in je hoofd krijgen
 • Hoe je kunt omgaan met prikkels/ overprikkeling
 • Wat van jou is en wat van de ander, en hoe je dit los kunt laten
 • Goed je grenzen voelen en aangeven
 • Hoe je jezelf kunt beschermen tegen negatieve energie of drukte
 • Je zelfvertrouwen vergroten
 • Emoties verwerken
 • Op je gevoel leren vertrouwen en deze inzetten als kracht
 • Hoe je kunt omgaan met alles wat je voelt
 • Kwaliteiten ontwikkelen
 • Gewoon jezelf zijn
Hoe werk ik


Met het kind:

Naast coaching/gesprekjes waarin ik een luisterd oor bied, herkenning en tips geef, werk ik met meditatie en visualisatie- oefeningen, opstellingen met poppetjes en creatieve- en speelse methoden.

Ook bied ik healing/ energiebehandelingen aan. Hoogsensitieve kinderen staan erg open voor energie, hierdoor zijn er veel resultaten te bereiken met deze behandelingen.
Met de ouder(s):
Ik ga samen met jou/ jullie kijken naar wat het beste is voor het kind en voor jullie.
Ik geef tips, adviezen en begeleiding voor hoe je met de hoogsensitieve eigenschappen van je kind, en met bepaalde situaties om kunt gaan. Ik help je de eigenschappen beter te begrijpen, en help je jouw kind te helpen.

Daarnaast kijken we ook wat het in jou/ jullie raakt en wat gedrag van het kind spiegelt. Kinderen zijn nl. spiegels voor wat er in de ouders speelt aan emoties en overtuigingen die misschien nog geheeld mogen worden. Door met de ouders te werken komen we sneller tot goede resultaten.
We werken aan meer verbinding met jezelf. Wanneer je een sterke verbinding met jezelf hebt, heb je ook een sterkere verbinding met je kind (en wordt het kind rustiger en spiegelt het je minder).

Oftewel: meer verbinding = minder stress!
(Ik kan ook een stappenplan aanbieden die je kunt inzetten bij kinderen met druk, hyperactief of agressief gedrag (met of zonder diagnose ADHD), als alternatief voor medicatie.) Je kan een afspraak plannen via mijn online agenda, voor een coaching of energiebehandeling, in de praktijk of op afstand.
Afstandsessie


Voor kinderen die te ver weg wonen of om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen (Nu extra fijn met het Covid-virus), bied ik ook coaching en healing sessies aan op afstand, via telefoon, zoom of afstandshealing. Het werken op afstand vind ik een hele fijne manier van werken. Je blijft lekker in je eigen omgeving, hebt geen (hectische of lange) reis achter de rug, waardoor je sneller ontspannen bent.
En het werkt net zo goed als live; ik kan hetzelfde voelen en we kunnen dezelfde oefeningen doen. Plan hier je afspraak op afstand.