Meisje in madeliefjes veld

Begrijp je je kind soms niet, maak je je zorgen of weet je niet hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan?

Vanuit mijn kennis over HSP, mijn eigen ervaring, verschillende opleidingen en intuïtieve vermogens bied ik handvatten om te leren omgaan met HSP.

 

Doel:

Ik ga samen met jou/ jullie kijken naar wat het beste is voor het kind en voor jullie.
Ik geef tips, adviezen en begeleiding voor hoe je met de hoogsensitieve eigenschappen van je kind, en met bepaalde situaties om kunt gaan.

Ik help je de eigenschappen beter te begrijpen, en help je jouw nieuwetijdskind te helpen.

Herken je dit bij je kind:


* Je kind zit niet lekker in zijn/haar vel.
* Heeft last van prikkels uit de omgeving en is sneller moe en overprikkeld
(Je merkt dit bv door buitengewoon hyperactief, boos of juist teruggetrokken gedrag).
* Gaat snel over zijn/haar grenzen heen, en loopt hierdoor leeg * Heeft meer tijd nodig om zich aan nieuwe situaties of veranderingen aan te passen * Heeft sneller last van stress en spanning * Kan in een drukke omgeving of bij anderen minder goed functioneren * Is perfectionistisch en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor hij/zij vaak op zijn/haar tenen loopt * Kan gevoelens overnemen van anderen alsof het van hem/haar zelf is, waardoor hij/zij last kan hebben van stemmingswisselingen * Voelt zijn/haar emoties en die van anderen veel intenser * Voelt zich 'gewoon anders' en niet begrepen * Heeft een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en faalangst * Heeft sneller last van lichamelijke- en mentale klachten en/of angsten * Ziet of voelt dingen die anderen niet zien of voelen en weet niet hoe hiermee om te gaan Begrijp je je kind soms niet, maak je je zorgen of weet je niet hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan? Je kan dan contact opnemen. Ik wil jullie hier graag bij begeleiden.
Wat leer je:


Je leert hoe je met de (HSP) eigenschappen van je kind kunt omgaan.
Je leert ook wat je kind jou hiermee spiegelt, en werkt daarmee ook aan jezelf.
Je kind kan daarnaast leren:

 • Rust in het hoofd krijgen
 • Hoe je kan omgaan met prikkels/ overprikkeling
 • Wat van jou is en wat van de ander, en hoe je dit los kunt laten
 • Goed je grenzen voelen en aangeven
 • Hoe je jezelf kunt beschermen tegen negatieve energie of drukte
 • Je zelfvertrouwen vergroten
 • Emoties verwerken
 • Op je gevoel leren vertrouwen en deze inzetten als kracht
 • Hoe je kunt omgaan met alles wat je voelt
 • Kwaliteiten ontwikkelen
 • Gewoon jezelf zijn
Werkwijze:


De intake
Heb ik met de ouder(s) en het kind samen.
De tweede keer heb ik een sessie met de ouders erbij of met het kind alleen (ouders kunnen wachten in de tuin eventueel). En koppel dit later weer terug aan de ouders.
Hierna zal ik afwisselend met ouders en kind aan de slag gaan.
Alles gaat in overleg, en is afhankelijk van de hulpvraag.
Met het kind:
Naast coaching/gesprekjes werk ik met meditatie en visualisatie- oefeningen, opstellingen met poppetjes en creatieve- en speelse methoden.
Ik bied een luisterd oor, geef (h)erkenning en tips hoe met dingen om te gaan, breng het kind weer bij zijn/haar gevoel en geef ruimte en mogelijkheden om deze te uiten.

Ook bied ik healing/ energiebehandelingen aan om zware energie en blokkades weg te halen. Hoogsensitieve kinderen staan erg open voor energie, hierdoor zijn er veel resultaten te bereiken met deze behandelingen. Met de ouder(s): Ik ga samen met de ouder(s) kijken naar wat het beste is voor het kind en voor jullie.
Ik geef tips, adviezen en begeleiding voor hoe je met de hoogsensitieve eigenschappen van je kind, en met bepaalde situaties om kunt gaan. Ik help je de eigenschappen beter te begrijpen, en help je jouw kind te helpen.

Daarnaast kijken we ook wat het in jou/ jullie raakt en wat gedrag van het kind spiegelt. Kinderen zijn nl. spiegels voor wat er in de ouders speelt aan emoties en overtuigingen die misschien nog aangekeken en geheeld mogen worden. Door met de ouders te werken komen we sneller tot goede resultaten. Je kan een afspraak plannen via mijn online agenda, voor een coaching of energiebehandeling, life in de praktijk of op afstand.
Afstandsessie


Voor kinderen die te ver weg wonen of om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen (Nu extra fijn met het Covid-virus), bied ik ook coaching en healing sessies aan op afstand, via skype, zoom of afstandshealing. Het werken op afstand vind ik een hele fijne manier van werken. Je blijft lekker in je eigen omgeving, hebt geen (hectische of lange) reis achter de rug, waardoor je sneller ontspannen bent.
En het werkt net zo goed als live; ik kan hetzelfde voelen en we kunnen dezelfde oefeningen doen.